CV

Merja Niemi
Koulutus: Filosofian lisensiaatti Turun kauppakorkeakoulu (talousmaantiede: tutkimuskohteena cooperation ja co-creation) ja filosofian maisteri Turun yliopisto (kulttuurimaantiede, maantieteen ja biologian opettajan pätevyys).
Yritys: Mahdollistamo Oy perustettu 2014. Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja.  .
OKM: Neuvotteleva virkamies, opetus- ja kulttuuriministeriössä (OKM) vuodesta 1998 jatkuen edelleen: pitkä kokemus esimies- ja asiantuntijatehtävissä.
Aiemmat asiantuntijatehtävät: Opetushallituksessa (ylitarkastajana) EU- ja aluekehittämistehtävissä sekä Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa koulutussuunnittelijana, kouluttajana ja projektipäällikkönä uusia opetusteknologioita ja -pedagogiikkoja hyödyntävissä koulutuksissa.
Opettajana, tutkijana, luennoitsijana ja valmentavana sparraajana Turun kauppakorkeakoulussa vuosina 1991-2001 opettajana, tutkijana ja luennoitsijana. Puhujana ja luennoitsijana sekä valmentavana sparraajana monissa yhteyksissä läpi työuran.
Laajat verkostot ja monet työryhmäjäsenyydet: Lukuisia asiantuntijatehtäviä ja -jäsenyyksiä työelämäkehittämisen ohjaus-, johto- ja työryhmissä sekä EU:n alue- ja rakennepolitiikassa (kilpailukyky-, elinkeino-, sekä osaamis- ja luovuuspainotuksin). Laajat suomalaiset ja kansainväliset muutoksentekemisen ja työelämäkehittämisen verkostot.
Tietokirjailija: Mahdollistaja-kirja julkaistu syksyllä 2016
Osaamisen jatkuva kehittäminen: Monissa valmentaja-, johtamis- ja kehittämiskoulutuksissa työuran aikana
Kunniamerkit: Suomen Leijonan 1. luokan ritarimerkki