MERJA NIEMI

Mahdollistamo-yritys syntyi, kun huomasin mahdollistamisen-teeman kiinnostavan ja vetävän minua puoleensa yhä vastustamattomammin. Ruuhkavuosien ja intensiivisen työuran aikaan en kuitenkaan uskonut, minkään tällaisen uuden olevan minulle mahdollista, joten yritin työntää asiaa sinnikkäästi tuonnemmaksi. Kiinnostus mahdollistamisen teemaan ei kuitenkaan antanut periksi, joten toiminnan naisena ja kulttuurimaantieteilijän uteliaisuudella päätin, että asialle on kertakaikkiaan tehtävä jotakin. Sukeltautumalla mahdollistavaan ajatteluun (possibility thinking) ja mahdollistamisen psykologiaan (psychology of possibility) olen päässyt kohtaamaan monia kiehtovia menestystarinoita sekä oivaltanut, miten monen onnistumisen takana on juuri mahdollistuminen.

Tällä tutkimusmatkalla  muotoutui Mahdollistaja-kirja ja nyt myös kirjaan pohjautuva valmennus yhdessä filosofi, tietoisuusvalmentaja Jaan-Erik Arnian kanssa. Valmennuksessa avaamme (kolmivaiheisen polun/prosessin ja työkalujen avulla), miten uudistavat näkökulmat syntyvät ja miten ennenkokemattomia vaihtoehtoja on mahdollista tunnistaa, niihin tarttua niihin sekä oivaltaa mahdollisuudet entistä laajemmin. Valmennuksessa yhtyvät laaja työelämäkokemuksemme kouluttajina, valmentajina, tutkijoina, yrittäjinä ja kehittäjinä sekä mahdollistaja-kokemuksemme, mitkä antavat valmennukselle sen ainutlaatuisen luonteen.

Meille kaikille on mahdollista niin paljon enemmän ja meissä kaikissa on huikea potentiaali, kun opimme, miten mahdollisuuksiin tartutaan ja niitä synnytetään. Suorittamisen, ponnistelun ja riittämättömyyden takaa onkin mahdollista löytää tyyneys, josta käsin tekeminen ja eläminen onnistuu niin paljon kevyemmin ja antoisammin. Näitä tietoja, kokemuksia ja oivalluksia haluaan jakaa eteenpäin ja nostaa uuden tietämisen tasoa, jolloin uhkakuvien sijaan alkaakin yhä enemmän piirtyä esiin mitä innostavampia mahdollisuuskuvia.

Mahdollisuudet syntyvät tietoisista ja tiedostamattomista valinnoista ja teoista, joita teemme joka päivä ja jokainen hetki.

Mille uudelle sinä voit avautua ja mistä rajoitteesta päästää irti?

Minkä muutoksen juuri sinä voit mahdollistaa?