SAN FRANCISCO, WISDOM 2.0 JA MUUTOKSEN PIENI KENTTÄOPAS

Julkaisun päivämäärä19.03.2016

Joka vuosi Wisdom 2.0 -konferenssi kokoaa San Franciscoon kolmeksi päiväksi ympäri maailmaa johtajat, teknologia-asiantuntijat, startup’t, tutkijat ja mindfulnessammattilaiset http://www.wisdom2summit.com Tänä vuonna osallistujia oli jo yli 3000, yli 250 maasta. Tapahtuma on järjestetty jo yli viiden vuoden ajan ja osallistujien määrä on kasvanut alun 325 osallistujasta useiden tuhansien osallistujan tapahtumaksi, josta moni ei vuosienkaan jälkeen malta jäädä pois. Kyse ei ole aivan tavallisesta konferenssista, sillä Wisdom’ssa voi huippupuhujien kuuntelemisen ohella osallistua lukuisiin tapaamisiin, työpajoihin, yhteisöllisiin kokoontumisiin ja vapaamuotoisiin juhliin konferenssin aikana sekä ennen ja jälkeen sen. Konferenssitilassa voi myös meditoida, joogata tai muuten vain hiljentyä omaan tahtiinsa koko kolmen konferenssipäivän ajan. Konferenssioppaana on myös luonnollisesti, kun Piilaakson läheisyydessä ollaan, kännykkään ladattava konferenssiaplikaatio http://www.wisdom2summit.com/Videos/myriad_single_element/2305

Jo vuosi sitten innostuin Soren Gordhamerin Wisdom 2.0 -konferessista niin vahvasti, etten voinut muuta kuin olla paikan päällä, kun vuoden 2016 konferenssi käynnistyi.  Johtajagurut, joita olin jo mm. Twitterissä seurannut ennakkoon, kiehtovat teknologia ja startup -edelläkävijät, viisaat mindfulness- ja joogataitajat sekä San Franciscon vapaa villeys vetivät minua magneetin lailla puoleensa.  Jo taksimatkalla lentokentältä kaupunkiin sain kuulla huikeita tarinoita kaupungista ja aistia ensihenkäisyt sanfranciscolaisuutta. Mutta niin kuin aina välillä käy, hoksasin, että jotakin tapahtui. Tämä matka alkoikin tuntua  joltakin muulta, kuin vain konferenssilta. Suunnitelmani osallistua ”tiukasti” kolmipäiväiseen konferenssiin yhtäkkiä sumentui, sillä jotakin uutta ja tuntematonta puski siinä hetkessä siekailematta tilalle. Huomasin pähkäileväni vimmatusti: sallinko muutoksen ja kestänkö epämääräisyyden vaiko ummistanko korvani moiselta häiriöltä ja päätän vain edetä virtaviivaisesti suunnitelmani mukaisesti? Ajatuksiini tunkeutui yhä itsepintaisemmin kysymys, entä  jos luottaisinkin tässä hetkessä olevaan tunteeseeni ja sallisin itselleni toimia sen sisältämän viisauden mukaisesti? Nopeasti mietin, olisiko tämä ’plan B’ mahdollinen ja mielessäni alkoi kirkastua uusi suunnitelma. Osallistun konferenssiin, mutten aivan koko keston ajaksi, vaan annan itselleni vapaata tilaa ja aikaa olla läsnä fiilistelemässä kaupungin ja Kalifornian sallivaa, monikulttuurista ja alati yllätyksellistä tunnelmaa ilman tiukasti fiksattua suunnitelmaa. Kaupungin intensiiviset ihmiset, ristiriitaisuudet, konferenssiviisaudet ja läsnäolevuus sekä läheisen Muir Woods’n maaginen punapuumetsä http://www.nps.gov/muwo/index.htm aamuauringon sarastavissa ensisäteissään tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen.

Konferenssissa ajatuksiani herätti erityisesti perustaja Soren Gordhamer, kun hän kertoi, mikä auttaa häntä toimimaan läsnäolevasti ja selkeästi alati hektistyvässä, osin kaoottisessakin ja yhä kiihkeämmin teknologisesti kytkeytyvässä maailmassa. Tällaisessa tilanteessa hän etenee seuraavien neljän vaiheen kautta:

Pysähdy

Tule tietoiseksi ja täysin läsnäolevaksi kehossasi ja mielessäsi

Kysy, mitä elämäni haluaa minulta juuri nyt

Kuuntele ja toimi tämän mukaisesti

  1. San Franciscossa tuntui hämmästyttävän luonnolliselta toimia intuitiivisesti juuri näin. Miten saada omaan arkeen tätä samaa selkeyttä? Puhdasta läsnäolon voimaa ja olemisen vapautta. Havahtumista siihen, että juuri tänään ja tässä hetkessä jokin aiemmin oivaltamaton mahdollisuus voikin astua esiin.